IV. Maratón sociálnej rehabilitácie na tému Médiá, spojený s Konferenciou o kvalite, sa koná 12. - 13. 9. 2019 v Holíči

  • 31 July 2019
  • aopss

Milí kolegovia v oblasti sociálnych služieb,

srdečne Vás pozývame na Maratón sociálnej rehabilitácie IV. s hlavnou témou MÉDIÁ,  spojený s Konferenciou o kvalite, ktorý bude  12. – 13. septembra 2019 v Holíči.

12. 9. 2019 - Médiá

Médiá sú dobrým sluhom,  ale môžu byť aj zlým pánom. Naučte sa plávať v týchto vodách,  využite ich vo svoj prospech a naučte sa s nimi spolupracovať.

Na konferencii Vás budú sprevádzať a usmerňovať profesionálky Katka Brychtová (herečka a úspešná moderátorka), Oľga Belešová (moderátorka, herečka a vyštudovaná žurnalistka),  Viera Poliaková (editorka a vedúca tímu redaktorov TV Markíza), Jana Tuhá (média  a PR špecialistka)  a  Jannette Šimková (uznávaná koučka a mentorka). Budeme sa venovať  aj nasledujúcim témam:
•    Prečo je dôležité pochopiť prácu a rozmýšľanie médií
•    Ako pracovať s médiami
•    Práca s osobnosťami/známymi tvárami
•    Vystupovanie v médiách a diskusiách
•    Prvý dojem len ťažko napravíš

13.9.2019 - Kvalita sociálnych služieb vnímaná ľudskými zmyslami

Program dňa:
9.00: Starostlivosť o ktorej počuť
9.30: Starostlivosť, ktorá chutí
10.00: Starostlivosť, ktorá vonia
10.30 Prestávka na kávu
11.00 Starostlivosť o ktorej sa rozpráva
11.30 Starostlivosť, ktorú ohmatáš
12.00 Starostlivosť ktorú vidieť
12.30 Obedňajšia prestávka
13.30 Moderovaná diskusia s prekvapením
15.00 Záver

Cena akcie: 140 € dva dni, alebo 90€ jeden deň konferencie.

Prednášajúci: PhDr. Lýdia Bušaničová, PaedDr. Miroslava Floriansová, MPH, Ing. Mgr. Ondrej Buzala, MHA, PhDr. Mária Kovaľová, PhD. MHA, MUDr. Mgr. Andrea Švrčková, MHA , PhDr. Peter Senko, MBA.

Katarína Brychtová

Vyštudovala herectvo na VŠMU v Bratislave, skôr než sa stala moderátorkou, hrala v mnohých divadlách. Je jednou z najvýraznejších dabingových herečiek, medzi verejnosťou rezonuje najmä jej postava Rachel zo seriálu Priatelia.  Ako moderátorka začínala v Rádiu Twist, neskôr prešla do TV JOJ. V roku 2004 začala moderovať program Pošta pre teba, ktorý patril dlhé roky k ťahákom RTVS. Obľúbená moderátorka často podporuje charitatívne projekty a je pravidelnou účastníčkou Hodiny deťom. Katarína Brychtová je ambasádorkou projektu Len srdce nestačí.

Oľga Belešová

Hoci vyštudovala televíznu žurnalistiku, etablovala sa aj ako herečka. Ako redaktorka pôsobila v mnohých denníkoch a časopisoch, ako herečka v divadle, rozhlase aj v televízii. Teraz je aktívna najmä v bratislavskom Divadle v podpalubí v Bratislave a na zájazdoch po celom Slovensku. Novinársku profesiu však nikdy neopustila, aktuálne je moderátorkou relácie RTVS s názvom GENERÁCIA – zlaté roky života, ktorá je určená seniorom (vysiela sa každú sobotu na Dvojke). Oľga Belešová je ambasádorkou Akadémie vzdelávania a výskumu v sociálnych službách so sídlom v Holíči.

Janette Šimková

Životná a vzťahová koučka, rečníčka, mentorka, ktorá je priekopníčkou life koučingu na Slovensku. Počas desaťročnej praxe s tromi tisíckami odkoučovaných hodín pomohla mnohým klientom zmeniť pohľad na život. Uverejňuje príspevky na svojom blogu, jej inšpiratívne rady nájdete v časopisoch, vystupuje v televízii, v rozhlase, je autorkou dvoch kníh. Ako dobrovoľníčka spolupracuje s tretím sektorom, organizuje verejné aj firemné workshopy. Je členkou Európskej rady pre koučovanie a mentoring (EMCC).

Jana Tuhá

Pätnásť rokov pracovala ako novinárka v rôznych typoch médií. Začínala ako športová redaktorka v Rádiu Expres, neskôr bola hlavnou editorkou Rádia Viva, vedúcou oddelenia v denníku Nový Čas. V Plus JEDEN DEŇ zastávala pozíciu zástupkyne šéfredaktorky. Dlhoročné skúsenosti štvrtým rokom využíva v oblasti PR, kde je zodpovedná za mediálne vzťahy, tvorbu stratégií  a koordináciu tímu. V minulosti sa bola hovorkyňou ME v krasokorčuľovaní, podieľala sa pri príprave eventov medzinárodnej úrovne. Pracovala pre značku Kofola.  Aktuálne pôsobí v  agentúre House of Comms, jej hlavným klientom je VÚB banka. 

Viera Poliaková

Jedenásty rok pracuje na pozícii editorky v Televíznych novinách najsledovanejšej slovenskej televízie - TV Markíza. Zároveň je vedúcou tímu redaktorov, ktorí prinášajú aktuálne spravodajstvo z regiónov. Pravidelne sa podieľa na príprave špeciálov a mimoriadnych relácií. Predtým pracovala ako moderátorka spravodajstva v  Rádiu Expres, kde zároveň pôsobila ako editorka poludňajšieho Infoexpresu. Pozíciu moderátorky spravodajstva zastávala aj v Rádiu Viva.

Mária Kovaľová

PhDr. Mária Kovaľová, PhD. MHA - teologička so zameraním na diakonickú sociálnu prácu a magisterka verejného zdravotníctva so zameraním na riadenú dokumentáciu a riadenie rizík. V súčasnosti študuje v Bielefelde Sankt Gallen Management Modell. Od roku 1991 sa venuje opatrovateľskej starostlivosti so zameraním na seniorov. V spoločnosti Tabita s.r.o. je od roku 2001 až po súčasnosť poradkyňou a auditorkou kvality v sociálnych službách.  Obľúbená lektorka v roku 2014 založila Asociáciu odborných pracovníkov v sociálnych službách (AOPSS), v roku 2015  Akadémiu vzdelávania a výskumu v sociálnych službách (AVVSS)  a v roku 2016 Občianske združenie  Planéta malého princa (www.aopss.sk; www.avvss.sk).  Zastáva funkciu riaditeľky pre inovácie v unikátnom projekte - softvér novej generácie pre sociálne služby, caresee.sk

Pripravené sú pre vás prednášky, workshopy, množstvo učebných materiálov a aj malé prekvapenie.  Občerstvenie vrátane obeda a večere nám spríjemnia obidva dni.

Viac informácií nájdete aj na stránke AVVSS.

Prihlášky na podujatie sú v prílohách (docx):