Ponuka práce pre ošetrovateľky, Nemecko

  • 28 January 2015
  • aopss

Asociácia odborných pracovníkov sociálnych služieb (AOPSS) v spolupráci s organizáciou AWO a MPSVR organizuje pilotný spoločný projekt pre ÚPSVR. PONUKA PRÁCE JE V NEMECKU.

Jedná sa o prácu pre ošetrovateľky minimálne s ukončeným Bc. vzdelaním. Nemecký partner ponúka nové pracovné miesta v zariadeniach sociálnych služieb, v materských škôlkach a vybraných nemocniciach Bavorskej spolkovej republiky. Nejde o opatrovateľskú prácu, tak ako ju poznáme u nás. Zahraniční partneri si žiadajú odborný ošetrovateľský personál.

Vycestovanie je podmienené splnením odbornej kvalifikácie (vyššie uvedené ukončenie buď prvého, alebo druhého stupňa vzdelania). Dátum nástupu 1.5.2015 je z dôvodu prípravy uchádzača v nemeckom jazyku s odbornou terminológiou (4 mesiace) na úroveň znalosti nemeckého jazyka B2 . Jazyková a odborná príprava bude prebiehať v priestoroch Akadémie vzdelávania v Holíči (Bernolákova 4) po vykonaní vstupného testu a zaradenia do skupiny. Jazykový kurz je zdarma aj s ubytovaním. V prípade, že neskoro zareagujete na ponuku, je možné vytvoriť skupinu uchádzačov, ktorí nastúpia do zamestnania 1.8.2015.

Finančné hodnotenie: podľa oblasti Bavorska: TW AWO Unterfranken : 2 320,66 – 2 412,37 eur (38,5 hodín týždenne), Roth Schwabach = 2406,10 eur pri 38,5 hodinách a Mníchov = 2437 eur pri 39 hodinách. K tejto hrubej mzde sú ešte bonusy. ročný príspevok tzv. vianočné= 83% mesačnej priemernej mzdy, náhrady smeny 36-100 eur brutto mesačne, po dlhšom období tzv. funkčné (podľa funkcie 50 – 100 eur brutto mesiac); príplatky nočné, sviatky podľa regiónu.
Strava v Bavorsku – porovnateľná s našim spotrebným košíkom a základné potraviny ešte aj nižšie.
Ubytovanie: od cca 300 - 450 (prenájom izba s príslušenstvom) Niektoré zariadenia majú aj vlastné ubytovanie. Aby sa nedelila rodina, po skúšobnej dobe sa počíta s tým, že ak sa uchádzačom zapáči práca vezmú si k sebe aj rodinu ( deti s manželom)
Podmienka: ochota učiť sa jazyk a ochota integrovať sa. Spoločnosť AWO má vlastné škôlky.

Ak Vás ponuka zaujala:
Kontakt: PhDr. Mária Kovaľová, PhD. MHA
Tel: + 421 905 543 245
Mail: predsedaaopss@gmail.com
Bernolákova 4, 908 51 Holíč